Våfflor och Bonne Maman på Lidingö imorgon!

Skrivet: 2012-04-27 11:42
Ändrat: 2012-04-27 11:57
På lördag, 28 april, kommer Fredric från Gåshaga Gourmet till butiken på Lidingö och bjuder på våfflor med Bonne Maman marmelad! Det blir även smakprover på en superenkel och magiskt god dessert med kastanjekräm och grädde.
Till detta bjuder vi såklart på en kopp- kaffe eller te.
Här hittar du Bonne Maman

Hjärtligt välkomna!


Tehuset Java på Lakritsfestivalen

Skrivet: 2012-04-19 10:50
Nu till helgen ställer vi ut på Lakritsfestivalen.
Vi har komponerat ett helt nytt te, Festivalblandning:-) Lakrits och bergamott är huvudingredienserna.
Vi kommer sälja härliga te-blandningar och godis, allt med lakrits i!

Info om var och hur hittar du här:
Plats: Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm.
Öppet: Lördag 21 april 10-18 och söndag 22 april 11-17
Entré: 95 Kr/dag

Vill du läsa mer? Klicka här.

Välkommen!

Påsktårta!

Skrivet: 2012-04-04 14:06
Ändrat: 2012-04-04 16:02



Glad påsk!
Eller snart i alla fall. 

Varför inte välkomna den vackra, friska våren med en härlig och färgglad påsktårta till helgen?






Red Velvet Cake á la Påsk:
  • 360 g (ca 6 dl) vetemjöl
  • 360 g (ca 3,5 dl) strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2,5 tsk kakao
  • 2,5 dl naturell yoghurt (gärna mild)
  • 3 dl rapsolja 
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 ägg
  • 1 flaska röd karamellfärg eller 1,5 tsk röd färgpasta
Glasyr:
  • 400 g färskost
  • 1 l florsocker
  • Grön karamellfärg eller färgpasta



Börja med att snurra ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. 
Rör om ordentligt så att bikarbonatet verkligen blandas runt och sprids, annars får tårtan en väldigt rolig form när den gräddas. 

Rör sedan ihop yoghurt och olja med vinägern och äggen. Man kan gärna vispa upp äggen innan man blandar ihop allt, det ger en luftigare tårta, men det är ingen katastrof om man missar det. 

Blanda allt och tillsätt färgen. 
Det ska vara mycket färg, knallrött är bara början. Påsken är ju så härligt färgrik så ju rödare desto bättre!




Konsistensen ska nu vara ungefär som chokladpudding var när man var liten, tjock och krämig, men lite rinnig. 
Häll så i smeten

i en smord form (har man en bångstyrig form så kan man ha i lite kakao också istället för ströbröd, så lossnar tårtan lättare). Stor eller liten form spelar inte så stor roll, man kan göra en massa små eller en stor bamsing, så länge man vakar över ugnen. 

Sätt ugnen på 180 grader och ställ tårtan på nedersta falsen. Har du en liten form så bör 40 minuter räcka. Har du en större form så kan den stå inne 60-70 minuter. 

Om tårtan sjunker ihop i mitten när du tagit ut den så var den inte riktigt genomklar, men smakar ändå mumma!



 När tårtan står inne så kan man svänga ihop glasyren. Häll upp florsockret först (man kan ha i 1 tsk vaniljsocker om man vill), tillsätt sedan lite färskost i taget och arbeta in. 

Vill man så kan man ta 1/3 av glasyren och lämna vit, för att sedan färga restan knallgrön. 

Låt tårtan svalna en stund efter att den kommit ut från ugnen. Dela den sedan på mitten horisontellt. Det går lättast med en cake slicer, men funkar också bra med en brödkniv. 







Bred vit glasyr över den nedre halvan och lägg tillbaka den övre halvan. Bred sedan den gröna glasyren på och runt hela tårtan. Det ska bli som en vårig gräsmatta, så man behöver inte oroa sig för att det ska vara jämnt. 
Vill man så kan man ta lite glasyr och spritsa så buskar på tårtan. Lite godisägg i glada färger som påskharen lämnat kan

också vara fina, för att inte tala om små ulliga kycklingar som konfererar med varandra. 


Så hepp! En mumsig, färgglad vårtårta som håller till flera fester i sträck. Orkar man inte äta upp hela på en gång så gör rapsoljan att den håller sig saftig i flera dagar i kylskåpet. 




Glad Påsk från oss alla på Tehuset Java!


DEAL OF THE DAY

Lundablandning ® - Tepåsar

 
 
89 kr SENAST SåLDA VARA