Kundkväll i vår Lundabutik!

Skrivet: 2014-12-03 12:41
Ändrat: 2014-12-03 12:47

 Hjärtligt välkomna till vår Lundabutik imorn kväll mellan 19-21!

Vi bullar upp med en massa gott att provsmaka, mysig julstämning och 10% rabatt på hela vårt sortiment! 
Är man dessutom en av de första 20 som handlar för mer än 250:- så får man med sig en liten goodiebag hem att avnjuta i godan ro. 

Så tveka inte, kom förbi oss och låt dig hänföras av allt vi har erbjuda!

  


 

 

 

 

 


Kallt te och gröna drinkar

Skrivet: 2014-08-11 15:06
Ändrat: 2014-08-11 15:25
Här vill vi tipsa om iste!
Det absolut bästa sättet att laga iste på är att kallbrygga det..
Då riskerar man inte att man använder för varmt vatten vilket kan leda till besk-smak eller att man kyler ner drycken med is för då kan den bli väldigt vattning.
Så det bästa sättet är att blanda teblad och kallt vatten. Dosera ca 4 gram te per 2 dl vatten. Det godaste, tycker vi, bli rom du göra detta med grönt te.
Låt sedan bladen dra några minuter. När du druckit upp teet är det bara att tillsätt mer vatten. Det går att upprepa detta tills bladen inte ger någon smak. Viktigt är dock att förvara tillbringaren med teet svalt.
Tillsätt inte något socker eller honung!

När du har detta fantastiska iste i din kyl fungerar det perfekt att använda i gröna smoothies som utspädning istället för vatten.
Mixa avokado, äpple, ruccola, broccoli, ingefära och en hel skalad lime spä sen med det gröna isteet!
Nu regnar det i Indien:-)

Skrivet: 2014-05-15 16:16

Västra Indiens te-producenter, som var oroade över tillgången på te från Assam och Bengal bara för ett par dagar sedan, har dragit en suck av lättnad när regn vräkt ner i två av de stora te-producerande regionerna i landet - Assam och Bengal.  Efter en lång torka som drabbat den första skörden, First flush, har man nu fått framtidshopp. Dock kommer nog den totala produktionen under 2014 minska med ca 10%.

Harendra Shah, ordförande i Federation of All India Tea Traders Association, "-Vi var oroliga att om produktionen skulle påverkats under den andra skördeperioden, då skulle det ha påverkat priserna. Tillgången skulle ha minskat i västra Indien, där efterfrågan är på uppgång. De små detaljhandlarna skulle ha varit värst drabbade. Men nu när regnen har kommit i Assam och Bengalen, är vi lättade. Då den största skörden görs under senvåren och sommaren bör den inte påverkas av torkan som varit. "

Dock är det fortfarande kritiskt då torkan som har varit den värsta sedan 1988 har helt torrlagt vattenreservoarer och floder. Detta påverkar tillgången till ström vilket påverkar produktionen negativt. Prishöjningar på te är nog att vänta i någon form.

Så det är med spänning vi följer utvecklingen i Indien, samtidigt som vi hoppas på att solen och värmen kommer till oss.
Må väl
Fredrik

Källor: Ecomomic times. Times of India

Te är kultur! Låt oss inspirera och förändra!

Skrivet: 2014-01-20 18:25
Varje dag dricks det te och det dricks mycket te på vår jord. Men i Sverige är vi helt ärligt ganska dåliga på denna ädla dryck. Jag vet inte hur många gånger man beställt te och det man erhåller är något helt annat. Tydligen finns inte känslan för kvalité och finess eller kanske intresset och kunskapen? Jag tänker främst på alla restauranger som inte har en genomtänkt te-meny. Ni har en hel del att tänka igenom!! Gillar ni inte era gäster som föredrar te? Tänker ni inte på kvalité i råvaror och tillagning?
Jag blev så glad när jag läste Aftonbladet.se och såg att Lena Mellin, @lenamellin , skrivit en text om detta! BRA! #aftonbladet Nu är det dax att reformera:-)
Läs gärna artikeln; Aftonbladet.

Använd gärna #teupproret om du Twittrar. Vore kul att höra era synpunkter i ämnet.

DEAL OF THE DAY

Lundablandning ® - Tepåsar

 
 
89 kr SENAST SåLDA VARA