Lite tips samt en fråga du gärna får besvara

Skrivet: 2015-03-23 15:43
Ändrat: 2015-03-23 15:59

Te
Vad är vanligt te, riktigt te, originalet…?
Ja det fantastiska med te är att svaret på dessa frågor är till stor del baserat på individuella preferenser.
Rent tekniskt är rent te helt enkelt bara teblad, oxiderade sådana, så de kan bryggas till världens mest druckna dryck efter vanligt vatten.

Svart eller rött?
Te oavsett om det är svart, grönt, vitt eller Oolong så kommer det från samma grund.
Camelia Sinencis heter teplantan på latin och det är beroende på hur man bereder bladen från denna ädla växt som definitionen bestäms. När vi säger svart te säger man i Asien rött te. Detta därför att man i Asien hänvisar till färgen på drycken. När vi säger rött te så menar vi egentligen Rooibos. Rooibos är en växt som växer i Syd Afrika. Denna växt har inget med tepalantan att göra men man bereder det på samma sätt som te och därför brukar man kalla det rött te.

Grönt
Det finns givetvis normer för hur ett grönt te ska processas för att klassas som grönt men det ligger många års erfarenhet i varje plantage där man bereder på sitt vis. Det är detta som gör te till en så oerhört fantastisk dryck. Alla från producent till konsument har sin personliga uppfattning om hur drycken ska smaka, se ut eller upplevas.

Vi tycker det är väldigt roligt att intresset för neutrala svarta teer ökar. Det finns fler och fler som vill prova på hur te från olika länder smakar utan några smaker tillsatta.
Vi kan tipsa om:
* Darjeeling från Indien om man vill ha sitt te lite fruktigt och friskt.
* Yunnan från Kina om man gillar te med distinkt och kraftig smak.
* Assam Namdang från Indien om man vill ha ett riktigt kraftigt te med mycket tesmak.

Lycka till!
WE LOVE TEA!

 

DEAL OF THE DAY

Lundablandning ® - Tepåsar

 
 
89 kr SENAST SåLDA VARA