Teodor Hartmann

Skurna pepparkakor med mandel

Skurna pepparkakor med hackad mandel, perfekt lagom kryddiga och magiska tillsammans med en kopp te. Enkelt, gott och juligt.

Ingredienser
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus eller mörk sirap
1 msk malen kanel
1/2 msk malen ingefära
1/2 msk malen kryddnejlika
1 tsk malen kardemumma
1/2 msk bikarbonat
1 dl vatten
7 1/2 dl vetemjöl
1 dl hackad mandel

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör ner kryddor och bikarbonat. Tillsätt vatten och mjöl. Blanda till en deg och arbeta in mandeln.

2. Rulla degen till två rullar ca 5 cm i diameter, plasta in och lägg i kylen minst 1 timme, gärna ett dygn. Skär rullarna i 2–3 mm tunna skivor. 

3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.