Teodor Hartmann

Stig Lindberg x Tehuset Java

Vi är glada och stolta över att kunna presentera ett unikt samarbete med en av Sveriges mest älskade formgivare, Stig Lindberg. I denna exklusiva kollektion har vi samlat tre av Lindbergs mest ikoniska mönster – Herbarium, Berså och Adam – och låtit dem möta tre av våra mest populär te-blandningar och vårt mest omtyckta kaffe.

 För att förgylla den svenska fikastunden lanserar vi både lösviktste och pyramidtepåsar samt bryggmalet kaffe. Alla produkter förpackade med Stig Lindbergs tidlösa design.

Stig Lindberg, en central figur inom svensk design, var aktiv i över fem decennier och skapade en rad tidlösa mönster som har blivit älskade klassiker. Hans mönster Berså, designat i början av 1960-talet, är känt för sina karakteristiska gröna blad, inspirerade av den eleganta formen hos björkblad. Herbarium, som skapades 1947, lyfter fram stiliserade avbildningar av löv och växter med intrikata linjer och levande färger, ett perfekt exempel på Lindbergs lekfulla och modernistiska stil. Adam-mönstret, designat 1959, kännetecknas av sin minimalistiska estetik med blå prickar arrangerade i ett rutnät på en vit bakgrund, vilket skapar en tidlös och elegant look.

Tehuset Java har sedan 1932 levererat högkvalitativa produkter till svenska kunder. Som ett familjeägt företag är vi stolta över den kunskap som har gått i arv genom generationer. Vår hängivenhet till kvalitet och tradition återspeglas i varje produkt vi erbjuder. Genom att förena Stig Lindbergs ikoniska design med våra unika produkter, strävar vi efter att erbjuda våra kunder en lyxig och minnesvärd fikaupplevelse, där skönhet och svensk tradition möts i perfekt harmoni.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.